LUCY tipt: Lokaal

Francine Claassen met Act de Présence

Het gesammtkunstwerk van Francine Claassen bestaat uit verschillende kunstdisciplines. Als kunsteducator en beeldend kunstenaar ervaart zij haar omgeving als een ‘on going maakproces’. De maakprocessen in haar omgeving gebruikt zij om  - het niet weten-  te omarmen.
 
In de razendsnelle veranderende maatschappij zoekt zij naar antwoorden op vragen over onze identiteit. Hoe is het om als mensending tussen de dingen, de mensen en de natuur te zijn? Hoe wordt identiteit bepaald? Welke rol spelen cultuur, religie, sociale klassen in de maatschappij? En welke waarden projecteren wij op ons eigen lichaam en dat van anderen? 

GALERIE NIEK WATERBOLK
Schoutenstraat 10 Utrecht

18 april donderdag 11.00 - 18.00 uur
19 april vrijdag 11.00 - 18.00 uur
20 april zaterdag 11.00 - 18.00 met performance 16.00 uur op de Neude!
21 april zondag 11.00 - 18.00 uur
Zie ook Facebook

Het is niet de meest voor de hand liggende locatie voor een expositie: een kopieerwinkel in de Jan van Galenstraat. Toch gebeuren hier leuke dingen en steeds meer jonge kunstenaars ontdekken deze plek. Lokaal is een kleine drukkerij/kopieerwinkel die niet gedomineerd wordt door kopieerapparaten maar tamelijk leeg is. Die leegte wordt benut voor exposities. Eigenaar Peter van Ek stelt de ruimte gratis beschikbaar om kunstenaars zo een podium te bieden. In principe is alles mogelijk, naar eigen inzicht van de kunstenaar. In januari gaat Sandra Heemskerk 6 weken aan het werk. Heemkerk maakt sculpturen, video en tekeningen, die reflecteren op persoonlijke verhalen en herinneringen. Centraal staat het onderzoek naar hoe verhalen, ervaringen en de omgeving bijdragen aan je identiteit. Heemskerk is tijdens de werkperiode te bezoeken en sluit af met een kleine expositie. Daarna neemt Maaike Kramer de ruimte over.


Lokaal

Jan van Galenstraat 83
www.lokaal.center

open: di+woe 13-18 uur
7 jan - 17 feb: Sandra Heemskerk

18 feb - 30 mrt: Maaike Kramer